zondag 3 mei – Landelijke 3GK-kerkdienst

ZWOLLE – “Ik vind het gewone leven al een hele kunst. De vele dingen van elke dag.
Het gevoel dat je tien ballen tegelijk in de lucht moet houden”, zegt ds. Jeroen Sytsma. “Het christelijke leven is nog ingewikkelder. Bij al die gewone dingen komt dan ook nog dat je leeft met liefde, voor God en je medemens. Dan komt het aan op wat er in je hart leeft!” Zolang de corona maatregelen gelden, zorgt LPB media, waar Beleefmee.nl onderdeel van is, elke zondagmorgen om 10.30 uur voor een uitzending vanuit een plaatselijke kerk. Komende zondag 3 mei is de landelijke 3GK-kerkdienst te volgen vanuit de Koningskerk te Zwolle-Zuid via www.beleefmee.nl (ook zonder inlog), de Facebookpagina van Beleefmee.nl of het YouTube kanaal van LPB media.

“De preek gaat over christelijke levenskunst”, laat ds. Sytsma weten. “Daarmee sluit ik aan bij dat beeld van Paulus uit 1 Kor. 10; Laat daarom iedereen die denkt dat hij stevig overeind staat, oppassen dat hij niet valt.” Ook gaat hij in op het vervolg van die tekst: U hebt geen beproevingen te doorstaan die niet voor mensen te dragen zijn. God is trouw en zal niet toestaan dat u boven uw krachten wordt beproefd. God geeft u met de beproeving ook de uitweg, zodat u haar kunt doorstaan.
“God voorkomt het lijden niet. Ook niet lijden dat een leven lang duurt of je helemaal uit je evenwicht brengt. Wat wordt dan bedoeld met die uitweg?” vraagt ds. Sytsma. Zoekend naar antwoorden, in een tijd waarin veel mensen uit hun evenwicht zijn gebracht door de coronacrisis en er stilgestaan wordt bij de beproeving die 80 jaar geleden over Nederland kwam, klinkt Gods bemoedigend Woord!
De preek wordt ondersteund met gebaren door Deborah Barneveld. De liturgie van deze GKkerkdienst is te vinden op Beleefmee.nl. Daar staat ook informatie over de volgende diensten!