Onze identiteit

Welkom bij de Nederlandse Gereformeerde Kerk in het mooie dorp Putten. In het gebouw De Aker houden wij onze wekelijkse erediensten en iedereen is van harte welkom om met ons mee te doen. Wij zijn een christelijke gemeente met jonge en oudere leden en we vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in onze kerk.

De naam ‘Christus’
Wij geloven dat de wereld door God geschapen is. Een intelligent en perfect ontwerp, waar niks aan mankeerde. Totdat de mens, met zijn vrije wil, de relatie met God verbrak. God doet er alles aan om deze relatie weer goed te maken en stuurde daarom Zijn enige Zoon naar de wereld om te sterven voor al onze zonden. De weg naar God is nu weer open dankzij Jezus Christus!

De term ‘christen’ komt dus van Jezus Christus, de Zoon van God die mens werd. Omdat we Zijn volgelingen zijn, noemen we onszelf christenen. We willen leven als Jezus en Zijn boodschap van liefde doorgeven aan de mensen om ons heen. Als gemeente bestuderen we samen Zijn wijze levenslessen en onderzoeken we hoe we in Zijn voetsporen kunnen wandelen in ons dagelijkse leven.

Onze kerkdiensten
De kerkdiensten zijn daarom erg belangrijk. We komen samen om God te ontmoeten, maar ook om elkaar te zien. We zingen samen om God te loven en in onze gebeden leggen we onze dankbaarheid en onze zorgen aan Hem voor. Tijdens de preek luisteren we naar Gods stem vanuit de bijbel die wereldwijd te horen is. We voelen ons zo ook verbonden met alle christenen, uit alle landen en met verschillende achtergronden.

Het besef dat God van ons houdt maakt ons blij, maar geeft ook rust, troost en bemoediging. Zo helpt Hij ons bij het dagelijkse leven en hebben we hoop op een mooie toekomst na onze tijd hier op aarde.

Logo
Bij een identiteit hoort ook een logo. Met dat logo hopen we bij te dragen aan het delen van Gods liefde op een positieve en eigentijdse manier, en dat te delen met anderen in de kerk en in het dorp.
Kijk hier voor details en uitleg over het logo