Jeugd met een Opdracht – Davos

Beste Broer, Zus, De komende twee jaar ga ik voor de zendingsorganisatie Jeugd met een Opdracht werken in Davos, Zwitserland. Daar ga ik jongeren trainen in hoe ze missionair kunnen leven. Daarvoor heb ik uw hulp nodig, vandaar dit bericht.

Het afgelopen jaar heb ik een Discipelschapstraining school (DTS) gedaan in Davos. Tijdens mijn DTS heeft de staf mij gevraagd om in ieder geval de komende twee jaar onderdeel te worden van het stafteam daar (YWAM Davos). Dat werk is exact datgene wat ik een aantal jaar geleden al in een personal mission statement heb geschreven:

Ik wil de kwaliteiten en talenten die ik heb gekregen gebruiken om jonge mensen te helpen om te groeien naar de persoon zoals God ze gemaakt heeft om zo hun volle potentie te bereiken.

Ik voel me geleid om nog een tijdje weg te zijn van het o zo vertrouwde wereldje thuis om me elders bezig te houden met het verspreiden van het evangelie en anderen hierin te trainen. Om jonge mensen te leren hoe ze hun geloof uit kunnen leven, tijdens hun DTS in Zwitserland, op Outreach en in het vervolg van hun leven. Hoe mooi is het om jonge mensen te leren om overal waar ze zijn over Jezus te vertellen en bezig te zijn met Mattheüs 28:19

“Ga dus op weg en maak al mijn volken tot mijn leerlingen…”

Tijdens de Snowboarders en Freeskiërs DTS, die begin Januari 2018 start, zal ik een aantal studenten uit verschillende landen 1 op 1 begeleiden. Ook ben ik samen met het hele stafteam verantwoordelijk voor de DTS, zowel praktisch als inhoudelijk. Ik zal ook meegaan op de 14 weken durende Outreach, deze keer als leider. Tijdens de Outreach gaan we naar een andere plek in de wereld om daar de lokale bediening te ondersteunen, te evangeliseren en heel praktisch Jezus’ liefde te verspreiden. Tijdens mijn Outreach op de Filipijnen deden we bijvoorbeeld veel straatevangelisatie met een groep Filipino’s. Op 1 bewuste avond gaven 5 jongemannen hun leven aan Jezus.

Tijdens mijn tijd in Davos zal ik naast het trainen van de studenten ook betrokken zijn bij de lokale bediening van YWAM Davos, het bereiken van de snowboardcommunity en investeren in de lokale (christelijke) gemeenschappen. We gaan bijvoorbeeld wekelijks de straat (of piste) op om mensen te vertellen wie Jezus is, en om Gods liefde te verspreiden door bijvoorbeeld het uitdelen van gratis chocomel of zelfgemaakte American Cookies en een gesprek te starten. Iedere woensdag houden we een open avond. Ook proberen we op een positieve manier aanwezig te zijn in Davos: we hebben vorig jaar bijvoorbeeld verschillende (hulpbehoevende) mensen geholpen met verhuizen.
Omdat YWAM Davos leiderschap heel belangrijk vindt, wordt er voor de stafleden een Leiderschapstraining gegeven waar een sterke focus ligt op karakter en identiteit.. Deze training start eind oktober 2017 en loopt door tijdens de DTS.

Ik realiseer me dat ik een onderdeel ben van een veel groter geheel: het lichaam van Christus. Ik kan en wil dit niet alleen doen. Ik zou het daarom onwijs tof vinden als u onderdeel wilt worden van mijn supportersteam deze twee jaar. Financieel heb ik rond de €1500,- per maand nodig om alle kosten te dekken en te kunnen leven in Zwitserland. Ongeveer de helft daarvan is al toegezegd. Daarnaast uw steun in gebed, daar kan ik niet zonder! Ik zal regelmatig een nieuwsbrief sturen waarin ik u op de hoogte houd van wat er gaande is en waar u voor kunt bidden.

Als u meer wilt weten, voelt u zich vrij om mij te vragen, ook verwijs ik u graag door naar de volgende websites:
• Een video over het werk van YWAM: https://youtu.be/Uz0EesM-G04
• De website van YWAM Davos: http://www.ywamdavos.org
• De blog die ik tijdens mijn DTS heb bijgehouden: http://tomsdts.wordpress.com

Zou u mij willen supporten?
Vriendelijke groet,
Tom van Baardewijk

Als u mij maandelijks wilt supporten zou u dan:
• Een automatische incasso willen instellen naar IBAN:
NL78INGB0008722602 t.a.v. T.A. van Baardewijk (start 01-11-2017)
• in de beschrijving “Maandelijkse Support” willen zetten
Mocht het zo zijn dat u uw support wilt stoppen, zou u dat dan tijdig kunnen laten weten zodat ik hierop kan anticiperen?

Als u mij liever eenmalig support is dat natuurlijk ook enorm fijn. Zou u het geld dan over willen maken naar bovenstaande rekening?

 

2 reacties op “Jeugd met een Opdracht – Davos

  1. Prachtig werk dat je als jonge mens jezelf inzet om Gods goede boodschap van verlossing uit te dragen! Wij zullen je ook ondersteunen en voor je bidden.

  2. Mooi werk Tom! Ik vind het gaaf om mee te maken als iemand op zijn of haar manier durft/wil/kan zeggen: hier ben ik, zend mij. Natuurlijk gaan we je steunen. Ook door voor je te bidden. We wensen je een heel goede tijd toe in Zwitserland en de andere plekken waar je heen geleid wordt.

Reacties zijn gesloten.