Dankbaar voor 40 jaar geloof delen wereldwijd!

Verre Naasten, de landelijke mission-organisatie van onze kerken, bestaat dit jaar 40 jaar! “Dankbaar mogen we ervaren dat God mensen wil inzetten en levens verandert. Wereldwijd komen er mensen tot geloof en wordt het geloof gedeeld, via lokale kerken en organisaties”, aldus Klaas Harink, directeur van Verre Naasten. Rond haar jubileum organiseert Verre Naasten, vanaf Dankdag 7 november, de actie ’40 dagen dankbaar’, waarin zij terugblikt op 40 jaar geloof delen wereldwijd. Ook onze kerk geeft daar aandacht aan, tijdens de kerkdienst op 7 november a.s.

Ter ere van haar jubileum zet Verre Naasten ook een bijzonder project in de schijnwerpers, in het land waar het werk destijds begon: het Sola Gratia KinderHome in Indonesië. In dit land is evangeliseren niet makkelijk. Een groot deel van de bevolking is moslim of boeddhist. Christenen zijn er een grote minderheid en worden niet door de overheid beschermd. Christelijke scholen daarentegen wél. Zij mogen vrijuit over Jezus vertellen. Door goed kwalitatief onderwijs aan te bieden kiezen zelfs moslims ervoor hun kinderen naar christelijke scholen te sturen! Drie jaar geleden startte de kerk in Probolinggo zo’n christelijke school: het Sola Gratia KinderHome voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Sola Gratia KinderHome biedt volop bijbels onderwijs. Moslims in de regio zijn nog amper in aanraking gekomen met het christelijk geloof. Deze school brengt daar verandering in! Inmiddels zijn er 20 leerlingen en start er ook een groep 3. Daarnaast is er veel vraag naar speciaal onderwijs.

Bouw van een nieuwe school
Vanwege de groei wil de school graag uitbreiden. Het goede nieuws: er is al een stuk land. Hier kan de school twee nieuwe gebouwen realiseren; één voor het reguliere onderwijs en één voor het speciaal onderwijs, inclusief therapiecentrum voor de (gehandicapte) kinderen. Voor dit bouwproject willen we tenminste 60.000 euro inzamelen. Zullen we dit samen mogelijk maken? Vier ons jubileum mee en geef een jubileumgift cadeau! Voor 40 euro sponsort u al 1.250 bakstenen! Ga naar www.40jaarverrenaasten.nl of geef tijdens de dienst op 7 november.

Geef uw dankbaarheid door… stuur een kaartje! :
Rond het jubileum, en tijdens deze Dankdagdienst, staat het thema ‘Dankbaarheid doorgeven’ centraal. Om dit ook prak­tisch te maken, is er een speciale kaartenactie. Met de kaarten uit het setje, die u op de stoelen in de kerkzaal vindt, kunt u uw dankbaarheid heel concreet doorgeven!

Op de website www.40jaarverrenaasten.nl vindt u ook meer informatie over het jubileum, het project in Indonesië. En vanaf 6 november leest u er ook 40 dankpunten en verhalen van oud- medewerkers, vrijwilligers, mission-kids en andere betrokkenen bij het mission-werk van Verre Naasten uit de afgelopen 40 jaar. Vier het mee!