Oekraïne – Uiteindelijk kunnen we ‘Rehoboth’ zeggen…

Het begon met een strategische beslissing in december 2014. De staf van het seminarie in Kiev (ERSU) besloot toen dat een eigen gebouw van strategisch belang is in het zelfstandig worden van het seminarie. Daardoor krijgt ERSU namelijk grotere zichtbaarheid in de omgeving, verlagen wij de jaarlijkse kosten om een plaats voor onze lesweken te huren, en brengen wij de studenten dichterbij een eigen bibliotheek. Als we toen wisten op welke lange en frustrerende weg dit besluit ons zou plaatsen, waren we er waarschijnlijk nooit aan begonnen. Maar in zijn wijsheid maakt de Here de toekomst niet aan zijn kinderen bekend. “Wat de toekomst echter brengen moge, mij geleidt des Heeren hand”. Dit moesten we leren, en dit mochten we ervaren.

Medio oktober 2017 werd dit gebouw aangekocht door het Seminarie. De theologische opleiding krijgt straks een eigen en permanente plek in dit gebouw.

Nu, na bijna drie jaar – en na veel lessen over samenwerken, over verschillen in cultuur, over communicatie, over vertrouwen – mogen we zeggen: de Here heeft ons een gebouw gegeven, de Here heeft ruimte gemaakt (Rehoboth). Het duurt waarschijnlijk nog een jaar voor het werk aan het gebouw af is, maar het staat er. En het is van ons! Ja, van ons – beter gezegd, door de Here aan ons gegeven als instrument voor het werk dat wij hier mogen doen. Wij zijn dankbaar tegenover allen die in dit proces met ons mee gebeden en mee gedacht hebben. En blijf dat alstublieft doen, want er ligt nog veel werk…