Kerst in Kenia met Huruma MEVA

Beste broeders en zusters in Putten. De voorbereidingen zijn weer in volle gang, op respectievelijk 8 december en 14 december vertrekken Anneke Lubbers met een vrijwilliger, en Ina Nieland voor de stichting Huruma MEVA naar Kenia.
We gaan weer aan het werk bij en met de kinderen en jongeren die het zo hard nodig hebben.
Binnen het highschoolproject zullen de gesprekken met de jongeren plaatsvinden. Hoe gaat het met hen op school? Maar ook, hoe gaat het met hen als mens? Allemaal hebben ze hun eigen verhaal. Zoals Immaculate, een Masai-meisje en op 14 jarige leeftijd uitgehuwelijkt. Voordat het zover kwam is ze weggelopen, daardoor staat ze nu alleen, zonder haar ouders, op de wereld. Gelukkig heeft een zus zich toch over haar ontfermd. Wat is Immaculate krachtig en wat heeft ze een duidelijk doel voor ogen.  Ze heeft in november examen gedaan en we wachten de uitslag af in de hoop dat ze naar de universiteit kan gaan om rechten te studeren zodat ze advocaat kan worden. Dat is haar grote droom, zodat ze andere meisjes kan redden van gedwongen huwelijken en besnijdenis.
En zo zijn het 23 individuen, allemaal met hun eigen verhaal en hun eigen verdriet. Wat is het heerlijk om ze weer te ontmoeten en samen met hen een weg te zoeken naar de toekomst.
We zullen weer aan het werk zijn voor het babyrescue-centre Mahali pa Maisha. Het is altijd weer goed om Jenn en Dave te ontmoeten en elkaar te kunnen bemoedigen. Het is goed om te zien dat het werk daar steeds weer door kan gaan. Hoeveel nieuwe baby’s er ook in het rescuecentrum binnen komen, er zijn gelukkig ook steeds weer gezinnen in Kenia die deze baby’s in hun familie op willen nemen. Elk kind is er weer 1 die in een gezin op mag groeien en niet in een kindertehuis wordt geplaatst. Wat is er een gebed nodig voor Mahali pa Maisha maar ook voor de moeders die hun baby’s overal, in ziekenhuizen, in het bos, bij de vuilnisbelt, achterlaten. De wanhoop en het verdriet van hen mogen we gelukkig bij God neerleggen.
We zullen een paar van de allerarmste mensen in de sloppenwijk, die op de vuilnisbelt wonen, weer wat eten laten brengen voor kerst zodat ook zij mogen weten dat het Kerstfeest is. Op deze manier mogen we een stukje licht laten schijnen.
Met een aantal jongeren zullen we ook kerst mogen vieren. Samen zingen, samen de geboorte van onze Heiland vieren en het kerstevangelie verkondigen, geweldig!

Dit is een kleine greep uit het werk dat we zullen gaan. Wij willen jullie vragen om gebed om kracht en moed voor de kinderen, ouders en werkers in Kenia en ook voor ons. Ook willen wij jullie enorm bedanken voor het gebed, het meeleven, de individuele giften, concrete hulp en de collecte in 2017!

Wij wensen jullie allemaal een gezegende kerst!
Hartelijke groet,
Stichting Huruma MEVA
Ina Nieland