Grote Oversteek komt er weer aan!

Wat is dat?

Al meer dan 30 jaar is er een “Grote Oversteek”, waarbij kinderen en vrijwilligers veel plezier beleven aan de 24 uurs survival op “De Banken” in Zeewolde.

Waar komt het vandaan?

Het evenement is ooit gestart als afsluiting van het winterwerk van het kerkelijk werk van de Andreas kerk, inmiddels kunnen we wel zeggen dat het een interkerkelijk evenement is geworden waar verschillende kerken bij betrokken zijn.

Waarom is het zo leuk?

Omdat het fantastisch is om met de kinderen en vrijwilligers van verschillende achtergronden een weekend lang te survivallen.

Voor wie is dit evenement?

Voor kinderen tussen de 11-15 jaar die met een groep van 6 teamleden het durven op te nemen tegen leeftijdsgenoten uit Putten in dit survival weekend.

Wat is het doel?

Plezier hebben met elkaar tijdens de 24 uurs survival.

Ontmoeten van jongeren en volwassenen uit andere kerkelijke gemeentes om meer binding te krijgen voor de toekomst waarin we elkaar hard nodig gaan hebben.

Wat doen de kinderen?

We beginnen bij de Gereformeerde kerk met een opening en vandaar vertrekken de teams op de fiets naar strand Nulde. Daar stappen ze in een kano en doen de “Grote Oversteek” naar “Scouting Zeewolde” en kunnen daar hun provisorische nachtonderkomen bouwen van zeil en touwen.

Als ze allemaal gesetteld zijn gaan we naar een ander terrein in de buurt en hebben ze een groot gezamenlijk spel, lekker fanatiek gaat dat altijd.

Hierna krijgen ze bij de tent een lekker soepje en mogen ze eventjes rusten.

Van 00.00 uur tot 03.00 uur (meestal later J) hebben we een nachtprogramma waarbij er een aantal spellen in het donker uitgevoerd moet worden, zoals bijvoorbeeld kanovaren over een sloot, blind volleybal of hindernisbaan.

Als het te lang gaat duren roepen we ze terug en mogen ze gaan slapen of bij het kampvuur gaan zitten. Dit is het enige echte rustmoment, tot een uur of 6.00 in de ochtend, dan slaan we met de pannen en gaan we ontbijten.

Nu volgt nog een ochtendprogramma met spellen in de vorm van een zeskamp, waarbij er van alles gedaan moet worden zowel fysiek als mentaal.

Tijdens de Bijbelse overdenking mogen ze even zitten en luisteren naar wat God ons te vertellen heeft over het gekozen thema. In de middag volgen nog de highland games en de aansluitende barbecue.

Inpakken en terugfietsen, niet omvallen tijdens het fietsen graag J.

De prijsuitreiking en de sluiting volgen in de Andreaskerk en dan gauw naar huis, slapen!

Wat zou nog mooier zijn?

Dat we geloofsgesprekken kunnen voeren met de kinderen en de vrijwilligers, om zo elkaar bij Christus te houden of uit te nodigen Hem te volgen!

Doe jij ook mee? Of wil je helpen als vrijwilliger?

Geef vanaf 6 april op met je team. Houd de media in de gaten. (https://www.instagram.com/groteoversteek/)

Groeten,

De leiding